We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, door op de Akkoord knop te drukken, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

Scoutinggroep
De Gold'n Zende
Nieuwleusen

De welpen zijn stoere jongens en meisjes die de roep van de jungle niet kunnen weerstaan. Zij duiken samen met Mowgli en Shanti de jungle in voor ontelbare avonturen. Tijdens hun reizen door de jungle ontmoeten zij verschillende dierenfiguren (Baloe, Bagheera, Chil, en anderen) die de welpen heel wat te vertellen, maar ook te leren hebben. Daarnaast zijn er allerlei interessante plekken die het ontdekken meer dan waard zijn. Ravotten doe je op de Khaali Jagah-vlakte en in Haveli, het mensendorp, kun je helemaal opgaan in sport en spel. Bij de de Nishaani-plaats leer je alles over vuur stoken, hout hakken en daar is altijd wel een spannende speurtocht waar je aan mee kunt doen. Kom zelf de jungle ontdekken want wat de jungle te bieden heeft is allemaal veel te veel om op te noemen!

 

Informatie voor ouders
De Welpen is een gemengde speltak voor jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. Het themaverhaal dat als rode draad door al hun activiteiten heen loopt is gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling. In de jungle ontmoeten de Welpen themafiguren en bezoeken ze themalocaties die allen weer gekoppeld zijn aan activiteitengebieden, zoals bijvoorbeeld "Sport & Spel", "Buitenleven" en "Internationaal". De leiders en leidsters nemen elk een rol van een themafiguur aan en worden door de Welpen ook met die naam aangesproken. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met technieken die zij later tijdens andere opkomsten weer kunnen toepassen (bijvoorbeeld werken met een kompas, dat kan worden gebruikt tijdens een speurtocht). Welpen worden uitgedaagd om hun creativiteit en nieuwsgierigheid te gebruiken voor allerlei opdrachten waarvoor zij een insigne kunnen verdienen. In groepsverband kunnen zij werken aan insignes als 'Koken' of 'Scoutingtechnieken'. Voor meer informatie over insignes kun je hier kijken. Welpen gaan ook op kamp; overnachten bij het clubgebouw, in een tent ergens in een bos of heerlijk een paar dagen weg op zomerkamp.

De Welpen hebben elke zaterdag opkomst, uitgezonderd de zomervakantie en speciale feestdagen. Doorgaans worden de schoolvakanties van de basisscholen aangehouden voor de opkomsten.. De leiding van de Welpen kan je meer vertellen over het schema.

Voor informatie over het uniform van de Welpen, klik hier.

 

Leidingteam
Harrold Bril
Wendy van Echten
met hulp van Joshua van Veen

Opkomsttijden
Zaterdag van 13:00 uur tot 15:00 uur